Cursus ISO 9001

Cursus normkennis ISO 9001 kwaliteitsmanagement

De cursus ISO 9001 is een korte opleiding waar u de basis kennis leert van deze internationaal erkende en wereldwijd geaccepteerde norm voor kwaliteitsmanagement.
De cursus ISO 9001 is een opleiding kwaliteitsmanagement voor de nieuwste versie van de ISO 9001, de uitgave: NEN-EN-ISO 9001:2015.
Deze cursus is beschikbaar als cursus, training en als workshop en is voor de cursisten die deze cursus volgen een theoretische en praktische kennisverwerving. Deze cursus is geschikt als voorbereiding op de invoering implementatie en ontwikkeling van een ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem. U leert op deze cursus om op de juiste manier de ISO 9001 norm te interpreteren en praktisch en effectief toe te passen 

Deze lessen worden gegeven door ervaren ISOMANAGEMENT consultants en adviseurs, die uw organisatie met hun ervaring kunnen ondersteunen en die als docenten fundamentele kennis en inzicht verschaffen. Onze adviseurs delen hun ervaring uit de praktijk over de structuur en de organisatievorm, over de indeling en over de inhoud en interpretatie van de NEN-EN-ISO 9001: 2015, de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. 
De cursus normkennis ISO 9001 kwaliteitsmanagement is een korte opleiding om als cursist theoretische en praktische kennis en vaardigheden te verzamelen. Je leert tijdens deze cursus meer over de praktijk en theorie van de ISO norm. 
Wil je meer weten en je normkennis nog meer verhogen dan zijn er ook trainingsmogelijkheden in de vorm van workshops, in-house trainingen en praktijkopleidingen mogelijk. Deze trainingen zijn speciaal gericht op je eigen bedrijfssituatie.
De cursus ISO 9001 behandelt de actuele NEN-EN-ISO 9001:2015 norm voor kwaliteitsmanagement. Kwaliteitsmanagement wil zeggen dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de organisatie zo wordt aangestuurd de organisatie betere kwalitatieve betrouwbare deugdelijke producten en services levert die voldoen aan de wensen, verwachtingen en eisen van de klant.
De cursus normkennis ISO 9001 geeft de deelnemers kennis, begrip en inzicht in de HLS (High Level Structure) structuur van de ISO norm waarbij binnen deze normstructuur alle onderdelen van de organisatie worden behandeld.
Eén van die onderdelen is bijvoorbeeld de eisen aan het vaststellen van taken en bevoegdheden, competenties, opleiding en kennis van management leidinggevenden en medewerkers.
Deze lesperiode normkennis ISO 9001 duurt één dag waarbij je tijdens de lessen theoretische en praktische kennis en vaardigheden opdoet over de norm als basis voor de opzet, invoering en implementatie van kwaliteitsmanagement.
ISOMANAGEMEMENT geeft bij haar klanten ook extra trainingen en workshops om de door de cursisten geleerde theorie over deze ISO 9001 normkennis in de praktijk te brengen.
Deze cursussen ISO 9001 kwaliteitsmanagement normkennis zijn toegankelijk voor management en kwaliteitsmedewerkers op MBO- HB- of WO- werk en/of denkniveau. Onze ISO 9001 adviseurs en consultants zijn deskundige specialisten die als leraar hun theoretische kennis en praktische ervaring bij invoering, implementatie en dagelijks gebruik van kwaliteitsmanagementsystemen op u overdragen. 
De cursus ISO 9001 kwaliteitsmanagement normkennis wordt gegeven als individuele, klassikale en als in-company cursus. Een online cursus NEN-EN-ISO 9001:2015 waar u snel kennis opdoet van de ISO 9001 kwaliteitssysteem normeisen is binnenkort beschikbaar.

INHOUD

 1. Cursus ISO 9001 leerdoel
 2. Klassikaal en incompany
 3. Individuele cursus
 4. De 8 cursusonderwerpen
 5. Workshop ná certificatie
 6. Praktische cursusinformatie
 7. Online Cursussen

Cursus ISO 9001 - leerdoel

De cursus ISO 9001 kwaliteitsmanagement normkennis certificering heeft als leerdoel de cursisten kennis bij te brengen van de inhoud en de interpretatie van de normteksten van deze internationale, wereldwijd geaccepteerde en erkende ISO 9001:2015 certificatie norm voor kwaliteitsmanagement. 
De ISOMANAGEMENT adviseurs en specialisten geven u tijdens deze cursus ISO 9001 normkennis kwaliteitsmanagement meer inzicht in de theorie en praktijk van:


 • de door de NEN-EN-ISO 9001:2015 gestelde normeisen en richtlijnen;
 • hoe u praktisch en doeltreffend kunt voldoen aan de wensen eisen specificaties en verwachtingen van klanten en opdrachtgevers 
 • de praktische effectieve toepasbaarheid van een kwaliteitssysteem in de eigen organisatie; en
 • de verschillen en overeenkomsten met de ISO 9001:2008.


De cursus ISO 9001 kwaliteitsmanagement normkennis, de workshop en onze praktijktrainingen zijn er op gericht u kennis bij te brengen over kwaliteitsmanagement en te leren hoe de theorie van de ISO norm te vertalen naar de praktijk van uw eigen organisatie.
Om aan het leerdoel te voldoen en u te leren hoe de inhoud van de norm wordt geïnterpreteerd zijn weinig schoolse elementen nodig. Het klaslokaal lijkt meer op uw kantoorkamer dan een school en lesboeken zijn niet van toepassing. 
Tijdens de cursusdagen besteden we tijd en aandacht aan de toepassing van de theorie van het geleerde in de praktijk van uw bedrijf. De ISO 9001 kwaliteitsmanagement normkennis cursussen en de praktijkopleidingen werken daarom met kleine trainingsgroepen. Om de tijd zo goe mogelijk te kunnen besteden heeft iedere trainingsgroep dan ook maximaal 6 deelnemers.
De mondelinge cursussen voor normkennis ISO 9001:2015 worden aangevuld met theoretische en praktische training en coaching aan directies en management.
Aanbevolen kennisniveau om het leerdoel te behalen en voldoende theoretische en praktische kennis op te doen tijdens deze cursus: minimaal MBO of HBO opleiding.


Cursussen ISO 9001 - klassikaal en in-company

ISOMANAGEMENT verzorgt cursussen opleiding en training in normkennis voor de ISO 9000 / 9001 kwaliteitsmanagement norm in de vorm van training on the job, opleidingen, cursussen en workshops. Onze leraren geven deze lessen klassikaal maar ook als in-company opleidingen als voorbereiding of praktijktraining voor ISO 9001 certificatie.
De cursus ISO 9001 zorgt voor begrip van de onderdelen en samenhang van de norm en de zin van de regels zoals die zijn opgesteld voor certificatie.
Voor een goede kennisoverdracht is de klasgrootte maximaal 6 deelnemers.

Cursus kwaliteitssystemen - doelgroep

De ISO 9001 cursussen zijn gericht op het vakgebied van managementsystemen en wordt gegeven door beroepskrachten. Ze zijn voor iedereen toegankelijk, maar wordt vooral bezocht door de doelgroepen:
Directieleden uit het MKB die meer inzicht willen of een keuze willen maken of ISO 9001 certificatie iets is voor hun organisatie,  
Medewerkers die meewerken aan het kwaliteitssysteem binnen hun organisatie (KAM QHSE)
Algemene medewerkers om meer bewustwording te creëren en meer inzicht te geven in het waarom van ISO.

Opleiding training andere ISO-normen

Naast de cursus NEN-EN-ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagement normkennis omvatten onze opleidingen en trainingen ook theoretische en praktische kennisoverdracht door onze praktijkdocenten en instructeurs voor de volgende ISO kwaliteitsmanagement normen standaards en richtlijnen:

 • ISO 14000 / 14001 duurzaamheid en milieuzorg;
 • ISO 45001 ARBO, gezond en veilig werken
 • ISO/IEC 2700 / 27001 / 27002 informatiebeveiliging en zorg voor beschikbaarheid integriteit en veiligheid van vertrouwelijke gegevens van uw organisatie en uw klanten;
 • HKZ, BRL's, VCA en VCU.

Al deze opleidingen en trainingen worden op maat gemaakt voor uw organisatie.


Individuele cursus ISO 9001

Om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en prospect geven wij ook individuele normkennis cursussen waarbij we op korte termijn voor u persoonlijk een aparte cursus kwaliteitsmanagement, milieumanagement, management informatieveiligheid of andere managementsysteemnormen kunnen inplannen.
Deze normkennis cursussen worden dan door de ISOMANAGEMENT adviseurs aangepast aan zowel de vragen van die enkele deelnemer als aan zijn situatie en het specifieke bedrijf.
Bij het aangaan van een opdracht tot invoering van ISO 9001 in de organisatie wordt 50% van het cursusbedrag van deze individuele deelnemer in mindering gebracht op de offertepijs.


Cursus ISO 9001 - onderwerpen

De ISO 9001 cursussen/workshops bevatten in iedere geval de volgende onderwerpen:
 1. Wat is een kwaliteitssysteem?
 2. Welke eisen stelt de ISO 9001 certificatie norm?
 3. Kernbegrippen van kwaliteitsmanagement zoals contextanalyse en directiebeoordeling
 4. Principes en structuur van de ISO 9001:2015
 5. Hoe moet u de normeisen en principes van kwaliteitsmanagement interpreteren?
 6. Hoe kunt u deze normeisen toepassen?
 7. Welke documentatie is verplicht?
 8. Hoe ziet een certificatie proces eruit?

De onderwerpen voor praktijktrainingen worden uitgewerkt op basis van de wensen van de opdrachtgevers.Workshop ISO 9001 ná ISO certificering

Een workshop ISO 9001:2015 is bij ons een hands-on theorie en praktijk oefening.

Voor de ISO 9001:2015 is meestal een aanloopperiode nodig voor deze werkelijk is ingeburgerd in de organisatie. Wij verzorgen daarom ook ISO 9001 workshops waar we u coachen en we u leren efficiënt om te gaan met het door u gekozen ISO 9001 gecertificeerde managementsysteem. Deze workshops kunnen  in-company of bij ons op kantoor worden gegeven.Praktische ISO 9001 cursus informatie - kosten en andere gegevens

Benodigde info, ISO 9001 cursuskosten en cursuslocatie:

De ISO 9001 training / opleiding duurt van 9.30 uur tot 16.00 uur en wordt gegeven op de Newtonweg in Alblasserdam;
De opleiding en documentatie zijn Nederlandstalig;
De ISO 9001 certificatie norm zit niet bij de trainingsprijs inbegrepen, wel is er tijdens de opleiding een kopie van de norm als lesmateriaal ter inzage beschikbaar;
Kosten van de cursus ISO 9001 zijn € 500,= per deelnemer;
De ISO 9001 cursus kosten zijn inclusief koffie/thee faciliteiten en lunch.

Cursus ISO 9001

Wil je weten wat ISO 9001 certificering voor úw organisatie betekent of het ISO 9001 certificaat halen? Wil je kwaliteitsmanagement invoeren, de kwaliteit van je organisatie verbeteren en voldoen aan klanten eisen? Wil je weten wat management met ISO 9001 inhoudt en weten wat de ISO 9001 normeisen en richtlijnen zijn voor het besturen en managen van je organisatie? Onze cursussen zijn korte lesperioden van meestal één of twee dagen waarna u de geleerde theorie in de praktijk kunt brengen.  Wil je flexibel zijn in de planning en de cursus volgen op het moment dat het jou uitkomt?
Wacht niet langer schrijf je direct in en start binnen enkele weken
Je kunt de cursus ISO 9001 kwaliteitsmanagement bij ISOMANAGEMENT aanvragen en deelnemers opgeven via het contactformulier. We nemen dan contact met u op voor het vaststellen van een datum voor deze cursus: